0

Hjertesalat med klementiner, rosiner og hasselnødde-sennepsvinaigrette (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Halver salathovederne, fjern stokken og bræk bladene i mundrette bidder. Pil klementinerne og del dem i segmenter. Pil løget og snit det i helt tynde skiver. Rist hasselnøddekernerne på en tør pande til hinderne bliver mørke og krakelerer, og nødderne er flot gyldne. Lad dem køle lidt af og gnid hinderne af i et rent viskestykke. Pisk sennep, eddike, olie, sukker, salt og peber sammen til en cremet vinaigrette. Hak nødderne, rør dem i og smag til. Anret salat, klementiner, rosiner og løgringe flot på et fladt fad og dryp vinaigretten over. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften