0

Hjertesalat med marinerede blommetomater, paneret camembert og pesto (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Halver tomaterne og snit løget i tynde skiver. Pisk olie, eddike, sennep, oregano, salt og peber sammen i en skål og smag til med sukker. Vend tomater og løg deri og lad det marinere 10 min. Riv salaten i mundrette stykker og bred dem ud på bunden af et lille rundt fad. Vend camemberten i sammenpisket æg og dernæst i rasp. Lad den hvile 5-10 min. inden den steges gylden og sprød på begge sider i smør. Læg den varme ost på midten af salaten og top med de marinerede tomater og løg. Drys med pesto (evt. rørt op med lidt ekstra olie) og server straks som den er med godt brød til eller som tilbehør til kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.