0

Hjertesalat med miniporrer, æble, parmaskinke og porcherede æg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens porrerne og snit dem i 2 cm brede stykker med et meget skråt snit. Blancher stykkerne i letsaltet vand til de er lige knap møre og kom dem straks i koldt vand. Skil salaterne ad blad for blad og skyl dem godt. Pisk olie, eddike, 2 slags sennep, salt og peber i en skål og smag til. Pocher æggene i let simrende vand tilsat 2 spsk. eddike – det tager 2-3 min. og kan måske være nemmest at gøre ét ad gangen. Befri æblet for stilk og kernehus og snit kødet i fine små tern. Vend salat, porrer og dressing sammen og anret det i 4 dybe tallerkner. Fordel 2 skiver parmaskinke på hver salat og top med et pocheret æg, der er åbnet, så blommen løbet lidt ud. Drys med æbletern og hakkede valnødder og høvl flager af ost henover. Server straks med godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.