Blancher ærterne i letsaltet vand til de er lige knap møre og kom dem straks i koldt vand. Skil salaterne ad blad for blad og skyl dem godt. Pisk appelsinsaft, sennep, olie, salt og peber i en skål og smag til. Pocher æggene i let simrende vand tilsat 2 spsk. eddike – det tager 2-3 min. og kan måske være nemmest at gøre ét ad gangen.
Vend salat, slikærter og dressing sammen og anret det i 4 dybe tallerkner. Fordel 2 skiver parmaskinke på hver salat og top med et pocheret æg, der er åbnet, så blommen løbet lidt ud.
Riv flager af parmesan henover og server straks med godt groft brød til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften