
Blancher ærterne i letsaltet vand til de er lige knap møre og kom dem straks i koldt vand. Skil salaterne ad blad for blad og skyl dem godt. Pisk appelsinsaft, sennep, olie, salt og peber i en skål og smag til. Pocher æggene i let simrende vand tilsat 2 spsk. eddike – det tager 2-3 min. og kan måske være nemmest at gøre ét ad gangen.
Vend salat, slikærter og dressing sammen og anret det i 4 dybe tallerkner. Fordel 2 skiver parmaskinke på hver salat og top med et pocheret æg, der er åbnet, så blommen løbet lidt ud.
Riv flager af parmesan henover og server straks med godt groft brød til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften