Overhæld sugarsnaps’ene med kogende vand og lad dem trække 5-10 min. Skyl dem under koldt vand og snit dem i 1 cm skrå stykker. Rist baconen sprød på en tør pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Riv salaten i mundrette stykker og bred dem ud på et fladt fad. Snit peberfrugt og løg i tynde skiver, skær mozzarellaen i tern og fordel det hele ovenpå. Drys med ærter og bacon. Rør pestoen tynd med olie og lidt eddike og smag til med salt og peber. Server som frokostsalat med godt brød til eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften