0

Hjertesalat med tomatmix, snackpeber, sprød bacon, varm gedeostecrostini og pesto

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 225 grader. Skyl salaten godt, slyng den tør og bræk den i stykker. Skær tomater og renset snackpeber i ensartede mundrette bidder. Trim forårsløgene og snit dem i tynde skrå skiver. Rist baconen sprød på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Skær gedeosten i 8 skiver, læg 2 skiver på hvert brød og bag dem i ovnen, ca. 4 min. til brødet er sprødt og osten let smeltet. og vend med olie, balsamico, salt og peber. Fordel imens salaten på 4 tallerkner og fordel tomater, peberfrugt, løg, bacon og ristede pinjekerner ovenpå. Top med den varme crostini og dryp pesto over hele salaten. Server straks som for- eller frokostret.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.