0

Hjertesalater med appelsiner, avokado og granatæble (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skyl salaten, slyng den tør og del bladene en gang på langs. Skær skallen af appelsinerne og befri fileterne ved at skære ind langs lamellerne med en skarp kniv. Pres saften fra "skrogene" ned i en skål. Halver avokadoerne, fjern skal og sten og skær kødet i både. Bank granatæblekerner ud af skallen med en tung grydeske og snit løget i tynde både. Bred salaten ud på et fladt fad og fordel appelsiner, avokado, rødløg og granatæblekerner ovenpå. Pik sennep og honning sammen med den gemte appelsinsaft og tilsæt olie, salt og peber. Smag dressingen til, dryp den over salaten lige inden servering og giv fx til fisk eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.