Kom kylling og bouillon i en kasserolle og hæld vand i, så det lige dækker. Krydr godt med salt.
Bring det i kog, og lad det simre i ca. 20 min., indtil kødet sidder løst på knoglerne.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Hak gulerod og porre i små stykker. Spred dem ud på bagepladen, vend dem med 1 tsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.
Bag grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve.
Riv peberroden på den fine side af et rivejern.
Tag kyllingekødet op af gryden.
Varm en kasserolle eller gryde op over middel varme. Bunden af kasserollen skal helst være med runde kanter, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1 tsk. olie og 1 spsk. mel pr. pers., og rør rundt i 1 min. Tilsæt bouillonen fra kyllingen gennem en sigte lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil al bouillonen er brugt op, og sovsen har en cremet konsistens. Tilsæt fløde, kød, peberrod og de bagte grøntsager, og varm op.
Servér frikasséen med de kogte kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften