Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Varm en gryde op ved middelhøj varme og steg kyllingen i 1/2 spsk. olie, indtil kyllingen har fået godt med farve på to sider.
Dæk kyllingen med vand og lad den simre, imens grøntsagerne forberedes.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Skær løget og gulerødderne i mundrette stykker og overfør til kyllingen sammen med laurbærbladene. Lad det simre 10 min., indtil grøntsagerne er møre, og kyllingekødet er mørt.
Riv peberroden på den fine side af et rivejern.
Overfør kyllingen og grøntsagerne til et fad med en hulske.
Rør fløden med 1/2 spsk hvedemel pr. person i en seperat skål.
Hæld fløde/melblandingen i gryden med bouillon lidt efter lidt, imens der røres med et piskeris, indtil sovsen bliver tyk.
Smag sovsen til med salt, peber og peberrod.
Kom kyllingen, grøntsagerne og ærterne tilbage i sovsen og varm det op før servering.
Servér frikasseen med kartoflerne.
Kundekommentarer ()