0
Hønsefrikasse med ærter, gulerod og peberrod

Hønsefrikasse med ærter, gulerod og peberrod

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingefilet
1 min.
Steg kyllingen

Varm en gryde op ved middelhøj varme og steg kyllingen i 1/2 spsk. olie, indtil kyllingen har fået godt med farve på to sider.

Dæk kyllingen med vand og lad den simre, imens grøntsagerne forberedes.

kartofler
5 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

gulerodløg
10 min.
Forbered grøntsagerne

Skær løget og gulerødderne i mundrette stykker og overfør til kyllingen sammen med laurbærbladene. Lad det simre 10 min., indtil grøntsagerne er møre, og kyllingekødet er mørt.

peberrod
20 min.
Riv peberroden

Riv peberroden på den fine side af et rivejern.

ærter, frost
25 min.
Rør sovsen

Overfør kyllingen og grøntsagerne til et fad med en hulske.

Rør fløden med 1/2 spsk hvedemel pr. person i en seperat skål. 

Hæld fløde/melblandingen i gryden med bouillon lidt efter lidt, imens der røres med et piskeris, indtil sovsen bliver tyk.

Smag sovsen til med salt, peber og peberrod.

Kom kyllingen, grøntsagerne og ærterne tilbage i sovsen og varm det op før servering.

30 min.
Anretning

Servér frikasseen med kartoflerne.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
26 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,1 g
Kulhydrat:
53,9 g
heraf sukkerarter:
14,1 g
Kostfibre:
7,6 g
Protein:
32 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?