Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand således: Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 20 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Vend kyllingen i hvedemel, kom lidt olie i en gryde, og steg den ved middelhøj varme, indtil den får godt med farve på begge sider.
Skær løg og gulerødder i grove stykker, og overfør det til gryden med kyllingen.
Steg under omrøring i ca. 3-4 min., indtil grøntsagerne får lidt farve.
Tilsæt bouillon og fløde, dæk fyldet med vand, og lad det simre i ca. 20 min., indtil benet let kan løsnes fra kødet på kyllingen.
Rør rundt undervejs, så sovsen ikke sætter sig i bunden.
Pluk bladene fra stilkene på estragonen.
Smag sovsen til med salt og peber.
Fordel risene i skåle, og anret kylling, sovs og estragon henover.
Kundekommentarer ()