0
Hønsefrikasse med brune ris og estragon
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

kyllingelår
3 min.
Steg kyllingen

Kom lidt olie i en gryde. Vend kyllingen i hvedemel, kom den i gryden og steg den ved middelhøj varme, indtil den får godt med farve på begge sider.. Steg kyllingen ved middelhøj varme, indtil den får godt med farve på begge sider.

gulerodløg
5 min.
Skær grøntsagerne

Skær løget og guleroden i grove stykker og overfør til gryden med kyllingen.

Steg under omrøring i ca. 3-4 min., indtil grøntsagerne får lidt farve.

grøntsagsbouillonfløde 9%
10 min.
Rør sovsen

Tilsæt bouillonen og fløden og dæk fyldet med vand. Lad det simre i ca. 20 min., indtil benet let kan løsnes fra kødet på kyllingen. Rør rundt undervejs, så sovsen ikke sætter sig i bunden.

estragon
15 min.
Pluk estragonen

Pluk bladene fra stilkene på estragonen.

30 min.
Anretning

Smag sovsen til med salt og peber. 

Fordel risene i skåle og anret kyllingen, sovsen og estragonen henover.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
758 kcal
Fedt:
43,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,3 g
Kulhydrat:
58,4 g
heraf sukkerarter:
12,8 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
31,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?