Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kyllingen i en kasserolle, dæk med vand, tilsæt bouillon, og krydr godt med salt.
Lad kyllingen simre i ca. 20 min., indtil kødet falder fra knoglen.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl kartoflerne, hvis du ønsker det.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Skær gulerod og forårsløg i mundrette stykker.
Kasser stilken fra bladbederne, og skær bladene i grove stykker.
Træk kyllingen op af væden, og kog grøntsagerne i kyllingevandet i ca. 5 min., indtil gulerødderne er møre. Pil kyllingekødet fra knoglen.
Varm en ny kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Bunden af kasserollen skal helst være med runde kanter, så bliver det nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1 spsk. olie og 1 spsk. mel, og rør rundt i 1 min. Sigt kyllingevandet, og tilsæt det lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil det hele er brugt op. Smag sovsen til med salt og peber, og tilsæt atter kylling og grøntsager.
Servér frikasséen med kartofler.
Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.
Kundekommentarer ()