0
Hønsefrikasse med forårsløg og bladbeder

Hønsefrikasse med forårsløg og bladbeder

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelårgrøntsags bouillon
1 min.
Kog kyllingen

Kom kyllingen i en kasserolle, dæk med vand, tilsæt bouillon, og krydr godt med salt.

Lad kyllingen simre i ca. 20 min., indtil kødet falder fra knoglen.

kartofler
5 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl kartoflerne, hvis du ønsker det.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

gulerodbladbederforårsløg
10 min.
Forbered grøntsagerne

Skær gulerod og forårsløg i mundrette stykker.

Kasser stilken fra bladbederne, og skær bladene i grove stykker.

20 min.
Kog grøntsagerne

Træk kyllingen op af væden, og kog grøntsagerne i kyllingevandet i ca. 5 min., indtil gulerødderne er møre. Pil kyllingekødet fra knoglen.

25 min.
Rør sovsen

Varm en ny kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Bunden af kasserollen skal helst være med runde kanter, så bliver det nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 spsk. olie og 1 spsk. mel, og rør rundt i 1 min. Sigt kyllingevandet, og tilsæt det lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil det hele er brugt op. Smag sovsen til med salt og peber, og tilsæt atter kylling og grøntsager.

30 min.
Anretning

Servér frikasséen med kartofler.

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
547 kcal
Fedt:
26,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,7 g
Kulhydrat:
45,3 g
heraf sukkerarter:
6,2 g
Kostfibre:
6,7 g
Protein:
28,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?