0
Hønsefrikasse med grønne ærter og dild

Hønsefrikasse med grønne ærter og dild

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelårgrøntsags bouillon
1 min.
Kog kyllingen

Kom kyllingen i en kasserolle, dæk med vand, tilsæt bouillon, og krydr godt med salt.

Lad kyllingen simre i ca. 20 min., indtil kødet falder fra knoglen.

kartofler
3 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

løggulerod
10 min.
Steg grøntsagerne

Hak løget og guleroden fint og overfør til en stor gryde med 1/2 spsk. olie pr. person.

Steg grøntsagerne i ca. 5 min. under omrøring, indtil de er møre.

ærter, frostfløde 9%dild
25 min.
Rør frikasseen

Tilsæt 1 spsk. mel pr. person i gryden med grøntsager, og rør rundt i 1 min. Sigt kyllingevandet, og tilsæt det lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil det hele er brugt op. Juster sovsen med fløde og smag til med salt og peber, og tilsæt kyllingen og ærterne. Hak dilden groft og kom i sovsen lige før servering.

30 min.
Anretning

Server frikasseen med kartoflerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
23,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,2 g
Kulhydrat:
54,3 g
heraf sukkerarter:
15 g
Kostfibre:
11,4 g
Protein:
36 g