Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kyllingen i en kasserolle, dæk med vand, tilsæt bouillon, og krydr godt med salt.
Lad kyllingen simre i ca. 20 min., indtil kødet falder fra knoglen.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Hak løget og guleroden fint og overfør til en stor gryde med 1/2 spsk. olie pr. person.
Steg grøntsagerne i ca. 5 min. under omrøring, indtil de er møre.
Tilsæt 1 spsk. mel pr. person i gryden med grøntsager, og rør rundt i 1 min. Sigt kyllingevandet, og tilsæt det lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil det hele er brugt op. Juster sovsen med fløde og smag til med salt og peber, og tilsæt kyllingen og ærterne. Hak dilden groft og kom i sovsen lige før servering.
Server frikasseen med kartoflerne.
Kundekommentarer ()