0
Hønsekødssalat med kartofler og bagte gulerødder

Hønsekødssalat med kartofler og bagte gulerødder

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kartofler
1 min.
Bag grøntsagerne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Dæk en bageplade med bagepapir.

Spred kartoflerne ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr dem med salt.

Bag kartoflerne i ca. 20 min., til de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

gulerøddertørret oregano
5 min.
Bag gulerødderne

Dæk en ny bageplade med bagepapir.

Flæk gulerødderne i halve, vend dem med 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr med oregano, salt og peber.

Bag gulerødderne i ca. 20 min., til de har fået godt med farve, og er blevet møre.

kyllingebryst uden skind
15 min.
Kog kyllingen

Sæt en kasserolle med godt saltet vand over at koge.

Kom kyllingen i gryden, og lad det simre i ca. 8 min., til kyllingen er gennemtilberedt.

Lad kyllingen dampe af i en sigte.

bladselleriskalotteløgcreme frisk 9%tamari soya sauce
20 min.
Rør dressingen

Hak bladsellerien i tynde skiver og løget fint, og overfør det til en stor skål.

Tilsæt creme frisk og soya, og rør det godt rundt.

25 min.
Lav hønsekødssalaten

Riv det kogte kyllingekød i strimler, vend det i dressingen, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér hønsekødssalat med kartofler og bagte gulerødder.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
558 kcal
Fedt:
22,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,5 g
Kulhydrat:
48 g
heraf sukkerarter:
16,7 g
Kostfibre:
8,8 g
Protein:
34,7 g