0

Hønsekødssalat med kartofler og bagte gulerødder

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Varm ovnen op ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Spred kartoflerne ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

gulerodtørret oregano
5 min.
Bag gulerødderne

Dæk en ny bradepande med bagepapir.

Flæk gulerødderne i halve og vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med oreganoen, salt og peber.

Bag gulerødderne i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

kyllingebryst uden skind
15 min.
Kog kyllingen

Sæt en kasserolle med godt saltet vand over at koge. Kom kyllingen i gryden og lad det simre i ca. 8 min., indtil kyllingen er gennemstegt.

Lad kyllingen dampe af i en sigte.

bladselleriskalotteløgcreme frisk 9%tamari soya sauce
20 min.
Rør dressingen

Hak bladsellerien i tynde skiver og hak løget fint og overfør til en stor skål.

Tilsæt creme fisken og soyaen og rør det godt rundt.

25 min.
Lav hønsesalaten

Riv kyllingekødet i strimler og vend det i dressingen. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med kartoflerne og gulerødderne.

Kommentarer og forslag til opskriften