0
Hønsekødssuppe med butterbeans, persille og brød

Hønsekødssuppe med butterbeans, persille og brød

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

hele kyllingelår
1 min.
Steg kyllingen

Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Del kyllingelåret i 2. Steg kyllingen i 1 tsk. olie pr. person, indtil kyllingen får godt med farve på to sider.

bladselleriFennikelgulerodhvidløg
5 min.
Forbered grøntsagerne

Hak bladsellerien, fenniklen, guleroden og hvidløget i grove stykker og overfør til gryden med kylling. Steg grøntsagerne i ca. 5 min., ved jævnlig omrøring.

grøntsagsbouilloncannellinibønner
15 min.
Rør suppen

Hæld vand i gryden, indtil det dækker fyldet. Dræn bønnerne for væde og kom i gryden med bouillonen. Lad det simre i ca. 15 min., indtil kyllingen er gennemstegt og benet let slipper kødet 

persille
20 min.
Hak persillen

Hak persillen groft.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Lun bollerne

Lun bollerne i ovnen eller på en rister.

30 min.
Anretning

Kom persillen i hønsekødssuppen og smag til med salt og peber.

Servér suppen sammen med bollerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
27,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,2 g
Kulhydrat:
46,8 g
heraf sukkerarter:
10,7 g
Kostfibre:
11,1 g
Protein:
31,9 g