0

Hønsekødssuppe med butterbeans, persille og brød

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Hopballe Mølle kylling, helt lår
1 min.
Steg kyllingen

Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Steg kyllingen i 1 tsk. olie pr. person, indtil kyllingen får godt med farve på to sider.

bladselleriFennikelgulerodhvidløg
5 min.
Forbered grøntsagerne

Hak bladsellerien, fenniklen, guleroden og hvidløget i grove stykker og overfør til gryden med kylling. Steg grøntsagerne i ca. 5 min., ved jævnlig omrøring.

grøntsagsbouillon
15 min.
Rør suppen

Hæld vand i gryden, indtil det dækker fyldet. Dræn bønnerne for væde og kom i gryden med bouillonen. Lad det simre i ca. 15 min., indtil kyllingen er gennemstegt.

persille
20 min.
Hak persillen

Hak persillen groft.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Lun bollerne

Lun bollerne i ovnen eller på en rister.

30 min.
Anretning

Kom persillen i hønsekødssuppen og smag til med salt og peber.

Servér suppen sammen med bollerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.