Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kyllingen i en gryde med skindsiden nedad, og varm den langsomt op ved middelhøj varme. Lad kyllingen stege i sit eget fedt, imens grøntsagerne forberedes.
Skræl gulerødderne, pil selleristænglerne fra hinanden, og skyl dem grundigt sammen med rosmarinen.
Hak gulerødderne og sellerien groft.
Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver.
Kom grøntsagerne (ikke rosmarinen) ved kyllingen, og steg videre i 5 min. Hæld vand og bouillon i, indtil det dækker retten, og lad det simre i ca. 30 min., indtil kyllingen falder fra benet. Smag til med salt og peber.
Skær pitabrødet i grove tern. Rist ternene sammen med rosmarin på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.
Kog pastaen som angivet på pakken. Sigt efterfølgende vandet fra, og kom pastaen i hønsekødssuppen lige før servering.
Servér suppen med croutonerne.
Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn.
Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!
Kundekommentarer ()