0
Hoisinglaseret kotelet med romescokrydret bulgur, bønnefritter og haydari

Hoisinglaseret kotelet med romescokrydret bulgur, bønnefritter og haydari

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bønnefritter: Tænd ovnen på 200 grader. Nip enderne af bønnerne og skyl og dup dem tørre med køkkenrulle. Fordel bønnerne i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem i neutral olie og salt. Steg bønnerne i ovnen i 25 minutter, til de bliver mørke og sprøde.

QuinoaBulgur: Kom bulguren og lidt salt i en skål og hæld kogende vand over, til vandet står ca. 1 cm over bulguren. Lad den trække i 8-10 min. Hæld bulguren i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra. Kom de kogte bulgur i en skål og vend dem sammen med lidt god olivenolie, skyllet og hakket persille (gem halvdelen til haydari dippen) og citronsaft samt lidt fintrevet citronskal. Smag bulguren til med romescokrydderiblandingen (pas på den er stærk – kom lidt i ad gangen), salt og peber.

Haydari: Dette er en tyrkisk fetadip, der udtales ”hej-dig”. Fjern kerner fra peberfrugten, og skær den i store tern. Læg feta i en mellemstor skål med peberfrugt og resten af persillen. Blend blandingen med en stavblender til du har en grov men ensartet dip. Smag til med peber og evt. lidt salt.

Kotelet (se video ovenover): Varm lidt neutral olie i en pande og brun koteletterne godt, ca. 2 minutter på hver side. Smør hoisinsauce på begge sider af koteletterne, mens de stadig steger. Sænk varmen, og lad dem stege færdigt, ca. 4 minutter på hver side.

Anretning: Som vist på billedet.

Bonusinfo

Romescokrydderi indeholder:

30% sød paprika, 20% mandler, 10% hasselnødder, 15% bitter røget paprika, 20% urtebouillon, 2% cayenne, 2% chili flager, 1% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?