0
Hoisinglaseret kuller med stegt bok choy og nudler

Hoisinglaseret kuller med stegt bok choy og nudler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet med skind
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.

salt
3 min.
Nudlerne

Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge til nudlerne.

hvidløgmyntebok choy
5 min.
Grøntsagerne

Pil hvidløget, skyl mynten og bok choyen grundigt, og afdryp for vand. Pluk myntebladene fra stilken, flæk bok choyen i kvarte, og skær hvidløget i tynde skiver.

nudler
15 min.
Nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken.

olivenolie, ekstra jomfruhoisin sauce (kinesisk sauce)citronsesamfrø
20 min.
Stegning

Varm to pander op ved høj varme. Den ene skal bruges til at stege bok choy og den anden til fisken.

Steg bok choyen på den ene side i 1 spsk. olie i 2 min. og krydr med salt. Den må gerne stadig være lidt rå, når den tages af panden, så den har et godt bid.

Når den anden pande er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 30 sek. Tilsæt hoisinsaucen og hvidløget, og lad det simre i 30 sekunder. Tag fisken af panden, og lad den hvile. Kom nudlerne i panden med hoisinsauce og tilsæt citronsaften, mynten og sesamkernerne. Vend det godt rundt, og smag til med salt.

30 min.
Anretning

Fordel nudlerne i store tallerkener med bok choyen og fisken ved siden af.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
547 kcal
Fedt:
21,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,3 g
Kulhydrat:
51,1 g
heraf sukkerarter:
13,2 g
Kostfibre:
4,1 g
Protein:
36,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?