0
Hoisingris med rispapir, agurk og sød chilisauce

Hoisingris med rispapir, agurk og sød chilisauce

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker at man kan samle maden selv ved bordet! Så får alle det de vil have. 
Husk at rispapiret ikke skal dyppes alt for længe, så bliver det simpelthen for klistret. Tag det op lidt før du tror det er klar og fold selv rullerne ved bordet. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jasminrishvidløgsquashHakket grisekødhoisin sauce (kinesisk sauce)
1 min.
Ris og krydret kød

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

 

Snit hvidløg i tynde skiver. Gem ca. halvdelen. Riv squash groft og sauter hvidløg og squash i olie på en varm pande. Det skal ikke tage farve, ca. 2 min. 

Kom kød på panden og steg det gyldent. Ca. 10 min. Krydr med hoisin og salt og tag det af varmen. 

rød chilitomater
8 min.
Sød chilisauce

Hak imens chilien fint. Kom den i en kasserolle med 1/2 dl sukker og 1/2 dl lys eddike, samt det sidste hvidløg. Kog lagen i 1-3 minutter. Hæld den i en skål. 
Skær tomaterne i små tern (evt. uden kernerne) og vend dem i lagen. Smag til med salt og sæt chilisaucen på køl indtil servering. 

agurkerspidskål
18 min.
Grønt

Snit agurken i slanke strimler. Snit spidskål fint. Anret begge dele på et fad. 

28 min.
Anretning

Servér rispapir ved bordet, sæt et tærtefad eller lign med koldt vand ved siden af. 
Servér med ris, grønt, kød og sød chilisauce. 

Fyld ris og grønt i skåle. Dyp rispapir i koldt vand i 10-20 sekunder. Fyld det med kød og grønt og fold det til små ruller. Spis med ris, mere grønt og sød chilisauce. 

Bonusinfo

Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?