Jeg elsker at man kan samle maden selv ved bordet!
Så får alle det, de helst vil have.
Husk at rispapiret ikke skal dyppes alt for længe, så bliver det simpelthen for klistret.
Tag det op lidt før, du tror det er klart, og fold selv rullerne ved bordet.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Snit ca. halvdelen af hvidløget i tynde skiver, og riv squash groft.
Sautér hvidløg og squash i olie på en varm pande i ca. 2 min., det skal ikke tage farve.
Kom kød på panden, og steg det i ca. 10 min., til det er gyldent. Krydr med hoisin og salt, og tag det af varmen.
Hak chilien fint, kom den i en kasserolle med 1/2 dl sukker og 1/2 dl lys eddike samt det sidste hvidløg, og kog lagen i 1-3 min. Hæld lagen i en skål.
Skær tomaterne i små tern (evt. uden kernerne), og vend dem i lagen. Smag til med salt, og sæt chilisaucen på køl indtil servering.
Snit spidskål fint og agurk i slanke strimler, og anret begge dele på et fad.
Sæt rispapir på bordet, og et tærtefad eller lign. med koldt vand ved siden af.
Fyld ris og grønt i skåle.
Dyp rispapir i koldt vand i 10-20 sek., fyld det med kød og grønt, og fold det til små ruller.
Spis rullerne med ris, mere grønt og sød chilisauce.
Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.
Kommentarer og forslag til opskriften