0
Hoisinmarinerede koteletter med ris, spinat og grønne bønner

Hoisinmarinerede koteletter med ris, spinat og grønne bønner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter.

Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager.

Find alle ingredienser og redskaber frem.

kotelethoisin sauce (kinesisk sauce)hvidløg
1 min.
Marinér kødet

Forvarm ovnen til 225 grader ved overvarme og uden varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Læg kødet på bagepladen og vend kødet med hoisinsaucen og fintrevet hvidløg. Gem til senere.

brune ris
5 min.
Kog risene

Sæt vand over. Skyl risene grundigt. Kom risene i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand, og kog i 20 min. Hæld overskydende vand fra, og lad risene trække i 10 min.  

tamari soya saucecreme frisk 9%
10 min.
Rør creme frisken

Hæld creme frisken og soyaen i en skål og bland godt sammen.

15 min.
Bag kødet

Kom pladen med kødet øverst i ovnen og bag den i ca. 10 min., indtil kødet er gennemstegt og har fået farve på overfladen. Tjek kødet løbende.

Lad kødet køle af og skær det i tykke skiver.

20 min.
Kog bønnerne

Kog bønnerne i saltet vand i 5-7 min. og sigt vandet fra i en sigte.

spinat
35 min.
Anretning

Kom risene i skåle og anret kødet, spinaten, bønnerne henover. Top med soyadressingen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
551 kcal
Fedt:
19 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,4 g
Kulhydrat:
42,8 g
heraf sukkerarter:
11,1 g
Kostfibre:
7,4 g
Protein:
34,6 g