0

Hoisinmarineret koteletter med ris, spinat og grønne bønner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kotelethoisin sauce (kinesisk sauce)hvidløg
1 min.
Marinér kødet

Forvarm ovnen ved 225 grader ved ovenvarme og uden varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Læg kødet på bagepladen og ved kødet med hoisinsaucen og fintrevet hvidløg. Gem til senere.

brune ris
5 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

tamari soya saucecreme frisk 9%
10 min.
Rør creme frisken

Hæld creme frisken og soyaen i en skål og bland godt sammen.

15 min.
Bag kødet

Kom pladen med kødet øverst i ovnen og bag den i ca. 10 min., indtil kødet er gennemstegt og har fået farve på overfladen. Tjek kødet løbende.

Lad kødet køle af og skær det i tykke skiver.

20 min.
Kog bønnerne

Kog bønnerne i saltet vand i 5 min. og sigt vandet fra i en sigte.

spinat
30 min.
Anretning

Kom risene i skåle og anret kødet, spinaten, bønnerne henover. Top med soyadressingen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.