
Skyl grønt, frugt og krydderurter.
Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager.
Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen til 225 grader ved overvarme og uden varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Læg kødet på bagepladen og vend kødet med hoisinsaucen og fintrevet hvidløg. Gem til senere.
Sæt vand over. Skyl risene grundigt. Kom risene i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand, og kog i 20 min. Hæld overskydende vand fra, og lad risene trække i 10 min.
Hæld creme frisken og soyaen i en skål og bland godt sammen.
Kom pladen med kødet øverst i ovnen og bag den i ca. 10 min., indtil kødet er gennemstegt og har fået farve på overfladen. Tjek kødet løbende.
Lad kødet køle af og skær det i tykke skiver.
Kog bønnerne i saltet vand i 5-7 min. og sigt vandet fra i en sigte.
Kom risene i skåle og anret kødet, spinaten, bønnerne henover. Top med soyadressingen.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften