Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 225 grader ved ovenvarme og uden varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Læg kødet på bagepladen og ved kødet med hoisinsaucen og fintrevet hvidløg. Gem til senere.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende.
Hæld creme frisken og soyaen i en skål og bland godt sammen.
Kom pladen med kødet øverst i ovnen og bag den i ca. 10 min., indtil kødet er gennemstegt og har fået farve på overfladen. Tjek kødet løbende.
Lad kødet køle af og skær det i tykke skiver.
Kog bønnerne i saltet vand i 5 min. og sigt vandet fra i en sigte.
Kom risene i skåle og anret kødet, spinaten, bønnerne henover. Top med soyadressingen.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften