Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 250 grader overvarme uden varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.
Kom kødet i en skål, og rør det godt sammen med revet hvidløg, hoisinsauce og 1/4 tsk. salt pr. person.
Form 3-4 meatballs pr. person, og fordel dem ud på bagepladen. Bag kødbollerne helt øverst i ovnen, tæt på varmelegemet, så de kan få godt med farve i 5-6 min.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min.,, til den er mør.
Skær tomater og svampe i kvarte. Forårsløg og gulerod skæres i mundrette stykker. Hak evt. den grønne del af forårsløget fint, og gem den til anretning.
Varm en stor wok eller gryde op ved høj varme.
Steg først gulerod og champignoner i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring. Tilsæt forårsløg og tomater, og steg i yderligere et par minutter.
Skru ned for varmen. Tilsæt kødbollerne og spelten, og rør godt rundt. Smag til med fiskesauce og citronsaft.
Fordel retten i skåle, og top med de finthakkede forårsløg.
Kommentarer og forslag til opskriften