0
Hokkaido-risotto med sprød bacon og ristede græskarkerner

Hokkaido-risotto med sprød bacon og ristede græskarkerner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

græskarkernerbacon i tern
1 min.
Sprød bacon og ristede græskarkerner

Rist bacon på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt græskarkerner, og rist med de sidste par minutter, til de også er gyldne.

Kom begge dele i en sigte med en skål under (gem fedtstoffet til risottoen).

hokkaido græskarlille løghvidløgparmigiano reggiano (Parmesan)
10 min.
Risotto del 1 (forberedelse)

Hak løg og hvidløg fint.

Del, fjern kerner, og skær græskarret ud i små stykker på ca. 4 x 4 mm. Du behøver ikke skrælle det!

Riv skallen, og pres saften af citronen. Riv osten fint.

Arborio risottorisparmigiano reggiano (Parmesan)creme fraiche 38%
15 min.
Risotto del 2 (tilberedning)

Rist græskarret af i en tykbundet gryde i fedtstoffet fra baconen, til de er gyldne. Krydr med salt og peber.

Tilsæt løg og hvidløg, og sautér dem med i et par minutter, til de er klare, uden at de har taget farve.

Tilsæt risottoris, og lad dem sautere med i 1 minut.

Tilsæt evt. 1-2 dl tør hvidvin (kan erstattes af æblejuice eller vand), og lad væsken koge næsten væk. Reducér varmen, så risene netop simrer.

Hæld kogende vand (eller tynd hønse- eller grøntsagsbouillon) på lidt ad gangen, mens du rører. I første omgang skal du tilsætte vand/bouillon til lige lidt over, at risene er dækkede.

Lad risene absorbere næsten al væden, før der tilsættes mere. Fortsæt med at spæde til med væde, indtil risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager 15-18 min. (risottoen må gerne være lind og ikke tør)

Tag risottoen af varmen, og rør creme fraiche og revet parmesan i (gem lidt ost til anretning).

Smag til med salt, peber og gerne lidt citronsaft og -skal hvis du har lidt citron til overs. Risottoen skal være cremet og våd i konsistensen. Tilsæt eventuelt lidt mere væde for at justere konsistensen.

Læg låg på gryden, og lad risene trække i 3-4 min. 

parmigiano reggiano (Parmesan)græskarkernerbacon i tern
35 min.
Anretning

Som vist på billedet med det sidste parmesan. Drys bacon og græskarkerner over.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?