Nulstil dit kodeord



×
×
Gulerodssuppe med ras el hanout, ovnbagt rødspætte, friterede salvieblade og cremefraiche

Gulerodssuppe med ras el hanout, ovnbagt rødspætte, friterede salvieblade og cremefraiche

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
SkagenKassen
  • Hovedingrediens:
    Fisk
  • Sæson:
    Efterår, Vinter
  • Tilberedningstid:
    45 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    0 stjerner
    0

Ingredienser

Bonusinfo:

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo:

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Allergener:

mælk

Fremgangsmåde

  • 1 min.
    Gulerodssuppe:

    Skræl og pil alle grøntsagerne og del dem i rustikke stykker. Vend dem sammen med lidt olivenolie og ras el hanout krydderierne i et ovnfast fad. Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 45 minutter, og vend rundt et par gange undervejs. (Du kan lave dem på 30 minutter ved at skrue ovnen op på 200 grader, så skal krydderierne bare ikke på før de sidste 10 minutter).

    Sænk ovnens temperatur til 135 grader, når grøntsagerne tages ud af ovnen, så den er klar til fisken.

    Kom de bagte grøntsager i en gryde, tilsæt vand 2,5-3 dl pr. person + urtebouillon kog op under omrøring og lad suppen simre i 10 min.

    Blend suppen til en cremet konsistens, med halvdelen af creme fraichen, sigt den evt. og smag den til med salt og peber. Tilsæt friskrevet pecorino lige før servering.

  • 5 min.
    Friterede salvieblade:

    Rør en tyk dej af 1 spsk. maizena, 3 spsk. hvedemel, ½ tsk. fint salt og lidt vand. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej). Pluk bladene af salvien og dyp dem i den tykke dej. Læg dem direkte i en lille gryde med varm neutral olie og friter, til de er sprøde og gyldne. Dryp af på et stykke køkkenrulle, og drys lidt salt oven på.

  • 30 min.
    Fisk:

    Læg fileterne, der er foldet på langs, i et ovnfast fad smurt med lidt god olivenolie, krydr med salt og sæt fadet i den 135 grader varme ovn i ca. 10-12 minutter.

  • 45 min.
    Anretning:

    Som vist på billedet med fisk, cremefraiche samt friske og friterede salvieblade på toppen.

     

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af SkagenKassen.
    Prøv SkagenKassen
  • Gulerodssuppe:

    Skræl og pil alle grøntsagerne og del dem i rustikke stykker. Vend dem sammen med lidt olivenolie og ras el hanout krydderierne i et ovnfast fad. Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 45 minutter, og vend rundt et par gange undervejs. (Du kan lave dem på 30 minutter ved at skrue ovnen op på 200 grader, så skal krydderierne bare ikke på før de sidste 10 minutter).

    Sænk ovnens temperatur til 135 grader, når grøntsagerne tages ud af ovnen, så den er klar til fisken.

    Kom de bagte grøntsager i en gryde, tilsæt vand 2,5-3 dl pr. person + urtebouillon kog op under omrøring og lad suppen simre i 10 min.

    Blend suppen til en cremet konsistens, med halvdelen af creme fraichen, sigt den evt. og smag den til med salt og peber. Tilsæt friskrevet pecorino lige før servering.

  • Friterede salvieblade:

    Rør en tyk dej af 1 spsk. maizena, 3 spsk. hvedemel, ½ tsk. fint salt og lidt vand. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej). Pluk bladene af salvien og dyp dem i den tykke dej. Læg dem direkte i en lille gryde med varm neutral olie og friter, til de er sprøde og gyldne. Dryp af på et stykke køkkenrulle, og drys lidt salt oven på.

  • Fisk:

    Læg fileterne, der er foldet på langs, i et ovnfast fad smurt med lidt god olivenolie, krydr med salt og sæt fadet i den 135 grader varme ovn i ca. 10-12 minutter.

  • Anretning:

    Som vist på billedet med fisk, cremefraiche samt friske og friterede salvieblade på toppen.

     

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af SkagenKassen.
    Prøv SkagenKassen
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Cremet fiskesuppe

Skagenfoods egen hjemmelavede signature fiskesuppe er en klassisk cremet fiskesuppe. Den er lavet udelukkende på det bedste af det bedste; nemlig mass...

Pris fra
239,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Rokkevinger

Rokken har mange fællestræk med hajen. Dog adskiller den sig ved at være fladtrykt, og brystfinnerne er stærkt forstørrede - og det er brystfinnerne v...

Pris fra
249,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse