0
Gulerodssuppe med ras el hanout, ovnbagt skærising, friterede salvieblade og cremefraiche

Gulerodssuppe med ras el hanout, ovnbagt skærising, friterede salvieblade og cremefraiche

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Skærising, Muskatnød, Selleri, Mælk, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ras el hanoutgulerøddercreme fraiche 38%hvidløgurtebouillonskalotteløgpecorino romano
1 min.
Gulerodssuppe:

Tænd ovnen på 175 grader.

Skræl og pil gulerødder, skalotteløg og hvidløg, og del dem i rustikke stykker. Vend dem sammen med lidt olivenolie og ras el hanout krydderierne i et ovnfast fad. Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 45 min. Vend rundt et par gange undervejs. (Du kan lave grøntsagerne på 30 minutter ved at skrue ovnen op på 200 grader, så skal krydderierne bare ikke på før de sidste 10 min.).

Når grøntsagerne tages ud af ovnen, sænkes ovnens temperatur til 135 grader, så den er klar til fisken.

Kom de bagte grøntsager i en gryde. Tilsæt vand (2,5-3 dl pr. person) og urtebouillon, kog op under omrøring, og lad suppen simre i 10 min.

Blend suppen til en cremet konsistens med halvdelen af creme fraichen. Sigt evt. suppen, og smag den til med salt og peber. Tilsæt friskrevet pecorino lige før servering.

salviehvedemelmaizenaneutral olie til fritering
30 min.
Friterede salvieblade:

Rør en tyk dej af 1 spsk. maizena, 3 spsk. hvedemel, 1/2 tsk. fint salt og lidt vand. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej. Pluk bladene af salvien, og dyp dem i den tykke dej. Læg bladene direkte i en lille gryde med varm neutral olie. Friter, til bladene er sprøde og gyldne. Dryp dem af på et stykke køkkenrulle, og drys lidt salt oven på.

NB. Har du ikke maizena, kan du erstatte med kartoffelmel. Har du ingen af delene, bruger du bare ren hvedemel. 

skærisingfilet uden skind
35 min.
Fisk:

Rul fisken til paupietter (se video ovenover), som egentlig bare er et fint fransk ord for en fiskefilet, der er rullet sammen. Rul fileterne fra den tykke til den tynde ende, og kom dem i et ovnfast fad smurt med lidt god olivenolie. Krydr med salt, og sæt fadet i den 135 grader varme ovn i 10-12 min.

creme fraiche 38%
45 min.
Anretning:

Som vist på billedet med fisk, det sidste creme fraiche samt friske og friterede salvieblade på toppen.

 

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?