Pesto: Kom græskarkerner, parmesan, hvidløg, persilleblade, salt og peber i en foodprocessor og sæt den i gang. Tilsæt olie i en tynd stråle til konsistensen er cremet, men stadig grov. Smag til og lad gerne pestoen trække i 20 min.
Kartoffeltern: Skrub 125 g kartofler godt, skær dem i små fine tern på ca. ½ cm og læg dem i koldt vand i 10 min. Skyl dem godt under rindende vand og dup dem helt tørre. Varm lidt olie op på en pande og rist ternene gyldne og møre sammen med lidt salt og peber.
Suppe: Pil løget, skræl de sidste 125 g kartofler og befri græskarret for skal og kerner. Skær løg, kartofler og græskarkød i ensartede tern. Varm lidt olie op i en gryde og sauter løgene heri til de er klare. Tilsæt kartofler, græskar og karry og sauter i yderligere et par minutter. Hæld fonden i og lad suppen koge under låg i ca. 25 min. til grøntsagerne er meget møre. Blend suppen helt glat med en stavblender, tilsæt fløden og smag til med salt og peber - juster evt. konsistensen med lidt vand, hvis den er for tyk.
Hummere: Læg hver hummer på maven og fold halen helt ud. Flæk halen ved at stikke en stor kniv ned lige bag ved rygskjoldet (knivægget vendt mod halespidsen) og trykke den ned igennem skal og kød. Fjern den sorte tarmstreng og vrid den flækkede hale lidt udad, så kødet vender opad. Læg jomfruhummerne på en bageplade og pensl kødet med smeltet smør. Krydr med salt og peber og sæt bagepladen under en forvarmet ovngrill ved 225 grader i 5-8 min. til halekødet kun lige bliver mælkehvidt.
Anretning: Fordel suppen i 2-3 tallerkner. Dryp med pestoen og drys med kartoffelternene. Anret halestykker (uden skal) på toppen eller server jomfruhummerne i deres skal på sidetallerkner. Server straks sammen med godt brød og evt. en grøn salat.
Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kundekommentarer ()