Suppe: Skræl og pil alle grøntsagerne (fjern og kasser skal, indmad og kerner fra græskarret) og del dem i rustikke stykker. Vend dem sammen med lidt olivenolie og Panch Phoron krydderierne i et ovnfast fad. Sæt fadet i en 165 grader varm ovn i 45 minutter, og vend rundt et par gange undervejs. (Du kan lave dem på 30 minutter ved at skrue ovnen op på 200 grader, så skal krydderierne bare ikke på før de sidste 10 minutter). Sænk ovnens temperatur til 135 grader, når grøntsagerne tages ud af ovnen, så den er klar til fisken. Kom de bagte grøntsager i en gryde, tilsæt vand 2,5-3 dl pr. person (evt. grøntsags- eller hønsebouillon), kog op under omrøring og lad suppen simre i 10 min. Blend suppen til en cremet konsistens, sigt den evt. og smag den til med salt og peber. Tilsæt friskrevet pecorinoost lige før servering.
Friterede salvieblade: Rør en tyk dej af 1 spsk. maizena, 3 spsk. hvedemel, ½ tsk. fint salt og lidt vand. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej). Pluk bladene af salvien og dyp dem i den tykke dej. Læg dem direkte i en lille gryde med varm neutral olie og friter, til de er sprøde og gyldne. Dryp af på et stykke køkkenrulle, og drys lidt salt oven på.
Fisk: Læg fileterne i et ovnfast fad smurt med lidt god olivenolie, krydr med salt og sæt fadet i den 135 grader varme ovn i ca. 10-12 minutter.
Anretning: Som vist på billedet med fisk, cremefraiche samt friske og friterede salvieblade på toppen.
Panch Phoron: Denne blanding kendes også som "bengalsk femkrydderi" og består af nigellafrø, bukkehornsfrø, sennepskorn, fennikel og spidskommen. Panch Phoron (direkte oversat: "fem krydderier") er en krydderiblanding, der bruges i Bangladesh og det østlige Indien. I modsætning til de fleste krydderiblandinger, der kværnes, bruges denne blanding ofte hel og ikke stødt.
Panch Phoron krydderier består af:
Denne blanding kendes også som "bengalsk femkrydderi" og består af nigellafrø, bukkehornsfrø, sennepskorn, fennikel og spidskommen. Panch Phoron (direkte oversat: "fem krydderier") er en krydderiblanding, der bruges i Bangladesh og det østlige Indien. I modsætning til de fleste krydderiblandinger, der kværnes, bruges denne blanding ofte hel og ikke stødt.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()