0
Honning-soya grillet svinenakke med kogte majs og nye kartofler

Honning-soya grillet svinenakke med kogte majs og nye kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kotelet af gristamari/soyahonningLys eddike
1 min.
Kødet

Pil hvidløget, og hak det fint. Bland det med soyaen, 1 tsk. eddike og 1/2 spsk. honning pr. person. Smør det ud på overfladen af kødet, og sæt kødet side til senere.

 

gulerodrødløgolivenolie, ekstra jomfrusalt
10 min.
Grøntsagerne

Forvarm ovnen til 225 grader. Skrub gulerødderne, skyl dem grundigt, og flæk dem i kvarte. Flæk løget på midten, og pil skrællen af. Spred løg og gulerødder ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend 1 spsk. olie pr. person rundt i løg og gulerødder, og krydr med salt. Bages i ca. 15 min., indtil grøntsagerne har fået godt med farve og er møre.

kartoflermajs
20 min.
Kartoflerne og majsen

Sæt to kasseroller med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne efter behov under vand.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

Pil skrællen af majsen, og lad den simre i 8-10 min.

30 min.
Kødet

Læg kødet henover grøntsagerne, der er i ovnen, og bag dem med de sidste 7-8 min., indtil kødet har en flot gylden overflade og er gennemstegt.

40 min.
Anretning

Servér kødet og de bagte grøntsager med kartoflerne og majsen.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
21,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,6 g
Kulhydrat:
2,1 g
heraf sukkerarter:
49 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
33,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?