0

Honning/dijonglaseret skinkeculotte med letkrydret rodfrugtmos

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Culotte: Krydr culotten med salt og peber og brun den hurtigt i lidt olie - start med fedtsiden. Rør 2 spsk. sennep, honning og ½ tsk. timian godt sammen med 2 spsk. olie, lidt salt og peber. Læg stegen i et ildfast fad og smør sennepsblandingen ud over. Stik et stegetermometer i culotten, sæt fadet midt i en kold ovn og skru op på 160 grader. Steg culotten ca. 1 time eller til centrumtemperaturen er 65 grader. Lad den hvile tildækket 15 min. inden den skæres i tynde skiver.

Mos: Skræl kartofler, gulerødder og persillerødder (pastinakker kan også bruges), skær dem i grove tern og kog dem møre i usaltet vand. Hak imens skalotteløgene helt fint. Hæld vandet fra og lad grøntsagerne dampe møre inden de moses groft med smør og flødeost med en elpisker. Vend løg, ½ tsk. timianblade, ½ spsk. sennep og 2 tsk. peberrod i med en dejskraber og smag til med peberrod, salt og peber. Juster evt. konsistensen med lidt mælk.

Server retten sammen med hvidløgsbønner, en godt tomatsalat og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften