0

Honningglaseret kalkunbryst med persille-kartoffelmos

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kød: Dup kalkunbrystet tørt og lav 3 halvdybe ridser deri med en skarp kniv. Varm honning, appelsinskal og –saft, sennep og ingefær forsigtigt op i en gryde og dryp det over kalkunbrystet med en ske. Sæt brystet i ovnen ved 190°C og bag det 45-60 min. afhængigt af tykkelse til det er gennemstegt – bruges der stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65°C – og dryp undervejs med glacen. Lad stegen hvile lidt inden den skæres i skiver.

Mos: Skræl kartofler og persillerødder, skær begge dele i tern og kog dem godt møre i usaltet vand. Mos dem med smør, persille og salt, juster konsistensen med mælk og smag til.

Server med dampede sukkerærter eller broccoli, hollandaisesauce og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften