0
Hopballe kyllingsûpreme med trøffel ravioli, trøffelsauce og parmesanstegte grønne asparges

Hopballe kyllingsûpreme med trøffel ravioli, trøffelsauce og parmesanstegte grønne asparges

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten, Æg, Nødder, Soya, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gryde med lågstegepandesigtekokkeknivskærebrætrivejern
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem du skal bruge til retten.

Hopballe Mølle kylling, bryst med skind
1 min.
Kylling

Brun kyllingen med skindsiden nedad på en varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet, og brunes kort tid på den anden side. Læg kødet i et ovnfast fad, og steg det færdigt i en 200 grader forvarmet ovn i 6-8 min. Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. Lad det trække lunt i 2-3 min., før det serveres. Gem panden til asparges.

grønne aspargesparmigiano reggiano (Parmesan)
15 min.
Asparges

Soigner de grønne asparges og skær den nederste træede del af. Steg asparges på panden, hvor du stegte kyllingen. Steg til de er gyldne. Krydr med salt og peber. Riv et generøst lag parmesan over, og lad det stege med et par minutter.

ravioli med ricotta & trøffelpastasauce med svampe og trøffelbasilikumcitronparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Ravioli og trøffelsauce

Kog raviolierne i rigeligt godt saltet vand i 2-3 minutter. Dræn vandet fra og kog, imens pastaen drypper af, sovsen op i gryden, hvor du kogte pastaen. Vend forsigtigt de kogte ravioli rundt i sovsen, sammen med 1-2 spsk revet parmesan pr. person. Smag til med hakket basilikum, salt, peber samt citronsaft og -skræl.

basilikumcitron
25 min.
Anretning

Skær kyllingebrystet i tynde skiver. Kom ravioli og sauce i lune tallerkener, fordel de grønne asparges ovenpå og derefter tynde skiver af det saftige kyllingekød. Pynt med lidt basilikum, og riv gerne lidt parmesan og citronskræl over lige før servering.

Velbekomme.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?