0
Hopballekylling med mild indisk rød karry sovs, broccoli, peanuts, rosiner & ris

Hopballekylling med mild indisk rød karry sovs, broccoli, peanuts, rosiner & ris

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Tænd ovnen på 225 grader.

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på posen.

Hopballe Mølle kylling, bryst med skindindisk rød karry sovs
2 min.
Kylling:

Steg kyllingebrys (se video ovenover)terne i olie på en meget varm pande, til de er godt brunet af. Krydr med salt og peber. Kom kyllingen i et lille passende ildfast fad, og sæt fadet ind i den forvarmede ovn i 12-15 min. Gem panden til broccoli.

peanutsbroccolilime
10 min.
Grønt:

Del broccoli i mundrette stykker. Steg dem møre og gyldne på panden, hvor du stegte kyllingen. Tilsæt evt. en lille klump smør. Kom peanuts på, og rist dem med i yderligere 1 minut. Krydr med salt og peber.

indisk rød karry sovs
15 min.
Sovs

Kom sovsen i en gryde, og kog den igennem. 

limerosinerpeanuts
20 min.
Anretning.

Som vist på billedet, drysset med rosiner og peanuts og serveret med limebåde.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?