0
Hopballekyllingesauté med kartoffel og mexikansk Esquites salat

Hopballekyllingesauté med kartoffel og mexikansk Esquites salat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Sennep, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
majskolber
1 min.
Majs:

Fjern blade og fimrehår på majskolberne. Skær majskernerne fra, og kog dem i godt saltet vand i 2 min. NB. Du kan også koge de hele majskolber i 7-8 min., og først derefter skære kernerne fra.

Kom de kogte majskerner i en skål, og lad dem dampe lidt af.

forårsløgmayonnaiseJalapeño chilihvidløgqueso fresco fra Onsild mejerikoriander
3 min.
Esquites salat:

Skyl forårsløg, og skær dem i så tynde skiver som muligt. Pil og hak eller pres hvidløg gennem en presse.

Skær jalapeño chili i fine tern. Afhængig af hvordan du kan lide styrken, kan du enten beholde kerne og lameller (=stærk) eller fjerne dem (=mild).

Pluk koriander, og hak blade og stilke hver for sig.

Kom mayonnaise i en skål, og smuldr osten deri. Vend de kogte majskerner, jalapeño chili, forårsløg, hvidløg og de hakkede korianderblade deri. Smag til med salt og peber.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerKartofler i tern (forkogt)koriander
10 min.
Hopballekyllingesauté med kartoffel

Sæt en stor pande over ved høj varme. Kom lidt neutral olie på panden, og sauter kyllingestrimlerne af, så de opnår en dejlig stegeskorpe. Vent derfor lidt med at vende rundt, til panden igen er brandvarm, og kyllingen er dejligt brunet. Krydr med salt og peber. Kom kartoflerne og de hakkede korianderstilke ved, og rist igennem, til kartoflerne begynder at blive gyldne. Smag til med salt og peber.

20 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Velbekomme.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?