0
Hornfisk stegt med bacon serveret med peberrodssauce og forårsgrønt

Hornfisk stegt med bacon serveret med peberrodssauce og forårsgrønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Fileter hornfiskene og fjern de ben du kan. Fjern skindet og del fiskene i stykker på ca. 8-10 cm. Krydr med salt og peber og lidt timian. Læg 3 skiver bacon på et spækbræt så de netop overlapper hinanden på langs og rul derefter 2 stykker fisk ind i baconen. Steg hornfiskepakkerne på en pande i smør/olie i ca. 5-6 minutter ved medium varme til baconen er gylden.

Peberrodssauce: Smelt 50 g smør over svag varme og rør melet i til der dannes en smørbolle. Tilsæt hønsefond og kog godt igennem mens der piskes. Tilsæt piskefløde og kog igennem igen. Tilsæt sukker, friskhøvlet peberrod (gem noget til pynt) og lagereddike og smag til med salt og peber. Juster selv smagen med ekstra peberrod, sukker og eddike, afhængig af hvor stærk eller sur/sød du ønsker saucen.

Forårsgrønt: Grøntsagerne skrælles og soigneres - koges i lidt vand og smør tilsat salt så de netop er møre men stadig har bid.

Anretning: Som vist på billedet med masser af frisk skrabet/høvlet peberrod over fisken samt klippet karse og plukket (skyllet) brøndkarse.

Spis sammen med nye kogte kartofler - de første nye begynder at dukke op fra Italien og Frankrig nu - og selvom de ikke er så gode som nye danske - er de 100 % bedre end kartoflerne fra sidste år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?