0
½ hummer au naturel - med dildmayonnaise og citron

½ hummer au naturel - med dildmayonnaise og citron

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sådan flækker du hummeren:

Flæk hummeren på langs (se video ovenover) fra bagsiden med en kraftig, skarp kniv (En SKARP savtakket kniv kan være god)

Fjern og kassér maven, der sidder helt fremme ved hovedet, lige bag ved øjne og følehorn, den er ca. på størrelse med en 50 øre. Fjern også den mørke tarmstreng der går gennem halen.

Den grønne indmad og evt. rogn/koral er en delikatesse og den skal du endelig bare lade sidde.

Knæk kløerne af - og giv dem et par forsigtige hug med en kødhammer, så der er åbent ind til kødet.

Dildmayonnaise: Pluk, skyl, tør og hak masser af dild fint - rør med en god mayonnaise og smag til med salt, sort peber og lidt citronsaft.

Anretning: Server den halve hummer (se video ovenover) og kloen på en stor flot tallerken - kom dildmayonnaisen i en lille skål som sættes på samme tallerken - kom et par citronbåde ved og pynt med dildkviste. Server godt brød og smør dertil.

Fif: Lav en lille skylleskål med fingerlunt vand og en lille tynd citronskive i - og sæt den på bordet ved hver couvert. Brug også gerne hummergafler - hvis du har det.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?