0
Hummerhaler med trøffelmayo og citronconfit

Hummerhaler med trøffelmayo og citronconfit

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Salat

Skyl salat i iskoldt vand. Slyng salaten tør i en salatslynge. Vend med en god vinaigrette eller i lidt god olivenolie og balsamico.

hummerhalehvidløgtimiansaltsort peberolivenolie, ekstra jomfrusmør
5 min.
Stegte hummerhaler:

Tag en god pande (gerne med ”slip-let”), der passer i størrelsen til dine hummerhaler (de må ikke ligge for tæt - så køles panden ned, og du får kogte hummerhaler). Varm op til høj varme, tilsæt en smule neutral olie, og læg hummerhalerne på med “ryggen” nedad. Krydr med salt og peber og lad hummerkødet ”karamellisere” uden at pille ved det. Når de begynder at blive flotte og gyldne, skruer du lidt ned for varmen, og tilsætter samtidig et par letknuste hvidløgsfed, en kvist timian samt et par klatter frisk koldt smør. Lad smørret bruse op, mens du laver forsigtige cirkelbevægelser med panden. Vend halerne, og krydr igen med salt og peber. Steg videre for svag varme, mens du ”drypsteger” på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det hen over halerne. Fortsæt drypstegningen i ca. 1 minut. Hele denne proces må ikke tage mere end højst 3 minutter. 

15 min.
Anretning:

Anret hummerhaler på varme tallerkener med små dutter af citronconfit og trøffelmayo omkring. Placer en generøs portion marineret salat i midten. Pluk den sidste kørvel, vend med lidt god olie og et par dråber citronsaft og anret en lille kørvelsalat på hver tallerken. Server lunt brød og smør dertil.  

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?