0

Hummus med ristede farvede gulerødder og pistacier (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub gulerødderne godt, skær dem i kvarte på langs og vend dem med 1 fed finthakket hvidløg, 2 spsk. olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og bag dem godt gyldne og møre ved 200 grader i ca. 20 min. Kom imens 1 fed pillet hvidløg, drænede kikærter, tahin, spidksommen, koriander, citronsaft, olie og ½ dl vand i en foodprocessor og kør det til en blød ensartet hummus - tilsæt evt. mere vand hvis nødvendigt. Smag til med citronsaft, salt og peber og "smør" hummusen ud i et jævnt lag på et fladt fad. Fordel gulerødder tilfældigt ovenpå og drys med hakkede pistacier og gerne persille. Dryp med lidt ekstra olie og server som snack med ristet pitabrød til eller som tilbehør til marokkansk kylling, krydrede oksespyd mv.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?