0
Hurtige tarteletter med cremet kylling og sprød salat

Hurtige tarteletter med cremet kylling og sprød salat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere

Jeg skyller blot gulerødderne, men kan du bedst lide dem skrællede, kan du sagtens gøre det.

Husk også at skylle porren, når den er skåret. Der sidder ofte en del sand indeni.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

Kylling i strimlergulerødderporrerhvidløg
1 min.
Tarteletfyld

Tænd ovnen på 180 grader til tarteletskallerne (du kan også bruge en brødrister, hvis du vil spare ovnen).

Steg kyllingen i olie i en dyb varm pande i ca. 5 min., til den er gennemtilberedt, uden at tage farve. Krydr med salt og peber, og tag kyllingen af panden. 

Skær gulerødder i små tern, og snit porre og hvidløg fint. 

Tilsæt evt. mere olie til panden, og sautér grøntsagerne i ca. 3 min., til de mørner let, uden at tage farve. Krydr med salt og peber. 

Drys 1/2 spsk. mel pr. pers. over grøntsagerne, hæld fløde på, og lad det hele koge op.

Smag til igen, og vend kylling, inkl. den væske den har smidt, med i panden.

Tilsæt ca. 1/4-1/2 dl vand pr. pers., og kog det hele sammen, til saucen er tyk og cremet. Smag til igen med salt og peber. 

tarteletterhjertesalatcherry- eller blommetomaterbredbladet persille
18 min.
Tarteletter og salat

Lun tarteletterne i den varme ovn i 4-7 min. (hvis du bruger ovnen).

Pluk salaten, og skær tomaterne i halve.

Anret begge dele på et fad, krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie og eddike. 

Hak persillen. 

 

 

24 min.
Anretning

Fyld tarteletskallerne med kyllingefyld, drys med persille, og servér straks med salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften