Kom mel og sukker i en skål, og smuldr smørtern heri med hænderne, til du får en grov smuldret dej. Stil til side.
Brug en springform med Ø28-30 cm!: Smør kanten af springformen med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden. Tryk 450 gram af crumble-dejen jævnt ud i bunden af formen.
Fif: har du kun en lille springform på 24-26 cm kan du nedjustere opskriften med en 1/3.
Pisk blødt smør, vanilje, kardemomme og sukker sammen, indtil det bliver luftigt og hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt efter hvert æg. Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend det forsigtigt sammen ved lav hastighed. Fordel dejen jævnt over crumble-bunden i formen og glat overfladen ud.
Skyl æblerne, skræl dem og fjern kernehusene, og skær dem i både på ca. 2,5 cm. Vend æblerne med en 2-3 spsk sukker og alt kanelen. Placer bådene lodret i dejen rundt langs kanten, så halvdelen af hvert stykke er synligt.
Fordel resten af crumble-dejen ovenpå æblebådene, du kan evt. drysse med en smule perlesukker hvis du har det. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 1 time og 20-30 minutter. Tjek med en gaffel, om kagen er gennembagt; bag yderligere 5-10 minutter, hvis der stadig hænger dej ved gaflen.
Lad kagen køle af i formen i mindst et par timer. Den bliver bedst lun efter et par timer eller hvis den får lov at stå til dagen efter.
Server cremefraiche som tilbehør til kagen.
Kommentarer og forslag til opskriften