Kom mel og sukker i en skål, og smuldr smørtern heri med hænderne, til du får en grov smuldret dej. Stil til side.
Brug en springform med Ø28-30 cm!: Smør kanten af springformen med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden. Tryk 450 gram af crumble-dejen jævnt ud i bunden af formen.
Fif: har du kun en lille springform på 24-26 cm kan du nedjustere opskriften med en 1/3.
Pisk blødt smør, vanilje, kardemomme og sukker sammen, indtil det bliver luftigt og hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt efter hvert æg. Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend det forsigtigt sammen ved lav hastighed. Fordel dejen jævnt over crumble-bunden i formen og glat overfladen ud.
Skyl æblerne, skræl dem og fjern kernehusene, og skær dem i både på ca. 2,5 cm. Vend æblerne med en 2-3 spsk sukker og alt kanelen. Placer bådene lodret i dejen rundt langs kanten, så halvdelen af hvert stykke er synligt.
Fordel resten af crumble-dejen ovenpå æblebådene, du kan evt. drysse med en smule perlesukker hvis du har det. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 1 time og 20-30 minutter. Tjek med en gaffel, om kagen er gennembagt; bag yderligere 5-10 minutter, hvis der stadig hænger dej ved gaflen.
Lad kagen køle af i formen i mindst et par timer. Den bliver bedst lun efter et par timer eller hvis den får lov at stå til dagen efter.
Server cremefraiche som tilbehør til kagen.
Kundekommentarer ()