0
Huskokkens æble-crumble sandkage
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
2 t
Opskriftstype:
Kager
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
smørhvedemelsukker
1 min.
Lav crumblen:

Kom mel og sukker i en skål, og smuldr smørtern heri med hænderne, til du får en grov smuldret dej. Stil til side.

springformbagepapirsmør
10 min.
Klargør springformen

Brug en springform med Ø28-30 cm!: Smør kanten af springformen med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden. Tryk 450 gram af crumble-dejen jævnt ud i bunden af formen.

Fif: har du kun en lille springform på 24-26 cm kan du nedjustere opskriften med en 1/3.

smørsukkerhvedemelægbagepulverstødt kardemomme
15 min.
Sandkagedejen:

Pisk blødt smør, vanilje, kardemomme og sukker sammen, indtil det bliver luftigt og hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt efter hvert æg. Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend det forsigtigt sammen ved lav hastighed. Fordel dejen jævnt over crumble-bunden i formen og glat overfladen ud. 

stødt kanelsukker
25 min.
Forbered æblerne:

Skyl æblerne, skræl dem og fjern kernehusene, og skær dem i både på ca. 2,5 cm. Vend æblerne med en 2-3 spsk sukker og alt kanelen. Placer bådene lodret i dejen rundt langs kanten, så halvdelen af hvert stykke er synligt.

30 min.
Top med crumble og bag:

Fordel resten af crumble-dejen ovenpå æblebådene, du kan evt. drysse med en smule perlesukker hvis du har det. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 1 time og 20-30 minutter. Tjek med en gaffel, om kagen er gennembagt; bag yderligere 5-10 minutter, hvis der stadig hænger dej ved gaflen.

120 min.
Servering

Lad kagen køle af i formen i mindst et par timer. Den bliver bedst lun efter et par timer eller hvis den får lov at stå til dagen efter.

Server cremefraiche som tilbehør til kagen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?