Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løget fint og overfør til en stor gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Varm op ved middel varme og steg løgene i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring, indtil de er gyldne.
Skræl aspargesene og kartoflerne, skær dem i mundrette stykker og overfør til gryden med løget.
Hæld vand i, indtil det dækker fyldet. Få det op at simre i ca. 20 min., indtil kartoflerne er helt møre.
Hak ramsløget fint.
Lun bollerne i ovnen eller på en rister.
Hæld vand i en pande, indtil det lige dækker bunden. Krydr vandet godt med salt.
Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer. Læg fisken på panden, og lad den pochere i ca. 4-5 min., indtil den begynder at flage. Overfør fisken til et fad og anret ramsløget henover.
Blend aspargessuppen med en stavblender og tilsæt fløden, indtil den har den rette cremede konsistens. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
Fordel suppen i skåle og anret fisken henover. Servér bollerne til.
Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.
Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.
OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften