Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft med overvarme.
Skær fisken i store stykker, og overfør dem til et ildfast fad. Krydr fisken med salt på alle sider, og sæt fadet til side.
Skræl asparges, og knæk den nederste 1/4 af. Hak denne nederste del i små stykker sammen med løget. Resten skæres i mundrette stykker.
Varm en gryde op ved middel varme. Steg løget og den finthakkede del af asparges i 1/2 spsk. olie pr. person under omrøring i ca. 5 min., indtil alt bliver gyldent.
Tilsæt resten af aspargeserne (gem evt. toppene, og steg dem til anretning). Hæld 3 dl. vand i pr. person, og lad suppen simre i ca. 10 min., indtil aspargeserne er helt møre. Tilsæt fløden, og blend suppen med en stavblender, til den får en cremet konsistens.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Hak spidskålen og estragonbladene fint, bland begge dele sammen med de kogte, drænede linser, og vend det hele med 1/2 spsk. olie pr. person.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Riv osten henover fisken, og bag den i 7-8 min., indtil osten har fået godt med farve, og fisken begynder at flage.
Fordel suppen i skåle, og anret fisk, linsesalat og 1/2 spsk. olivenolie pr. person henover.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()