
Hvis man synes krabbebisque er lidt for meget af en god ting, eller ikke har lyst til arbejdet med at riste skaller osv. så smager krabbekødet også godt som indhold i denne hvide bønnesuppe - der ellers har fennikelfrø og hvidløg som smagsnoter.
Krabberne koges, køles og pilles og det brune og hvide kød stilles køligt. (Hvis man har frosne krabber, egner de sig også til denne ret.)
De tørrede hvide bønner udblødes natten over og koges møre i rigeligt vand tilsat salt (man kan også bruge to dåser) Grøntsagerne skæres ud i tynde skiver og ristes let i olivenolien, fonden fyldes på og det hele koges op ca. 5 min. Bønnerne tilsættes og koges igennem. Blendes til en cremet suppe, der smages til med salt og peber.
NB. Hvis man vil have den helt fin kan man sigte den.
Anretning: Det brune kød røres ud i suppen og der pyntes med dild og drysses med lidt paprika og en skefuld god olivenolie.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften