0
Stegt torsk med græskarpure og bagt grønt

Stegt torsk med græskarpure og bagt grønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebyg
3 min.
Perlebyggen

Hæld byggen i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over byggen. Tilsæt lidt salt, kog byggen i ca. 20 min., og lad den efterfølgende hvile 5 min.

græskarsødmælkcitron
5 min.
Græskarpure

Sæt en gryde med vand (uden salt) over at koge. Skræl græskaret, halvér det, kassér kernehuset, skyl det, og skær det i grove stykker. Koges i ca. 15 min. indtil stykkerne er helt møre, når der trykkes på dem med en ske.

Sigt vandet fra (men gem det), og pisk græskarret med et piskeris eller en stavblender, til det får en cremet konsistens. Tilfør lidt af mælken undervejs, for at få den optimale konsistens, og suppler evt. med kogevandet. Pureen skal være lidt mere flydende, end hvis man lavede en kartoffelmos.

Smages til med salt og citronsaft.

rødløgsavoykålsort peberkapers
15 min.
Ovnbagt grønt

Pil løget, og skyl kålen grundigt. Flæk løget i kvarte, og skær kålen i grove strimler. Fordel begge dele ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend det hele med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt.

Bages i ca. 10 min., vendes efterfølgende sammen med perlebyggen og kapers og smages til med salt, peber og citronsaft.

mandler
25 min.
Mandlerne

Mandlerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

torskefilet uden skindsalt
30 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 225 grader (bruges til grønten senere). Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.

30 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme, til kødet begynder at få en mælkehvid farve.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut.  

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

30 min.
Anretning

Fordel græskarpureen i bunden af en tallerken, og anret fisken og grøntsagerne henover. Top med mandlerne.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
569 kcal
Fedt:
21,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,4 g
Kulhydrat:
47,8 g
heraf sukkerarter:
14,1 g
Kostfibre:
18,3 g
Protein:
34,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?