Jeg bliver aldrig træt af kartoffelpizza!
Kombinationen af sprød bund, cremet ost, aromatisk hvidløg og citron passer perfekt til en saftig, syrlig salat med pære og parmesan.
En hverdagsfavorit med weekendstemning.
Estimeret tidsforbrug
Ca. 30 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:
Forberedelse og pizzatopping: 10-12 min
Bagning og salat: 15-18 min
Anretning: 2-3 min
Forberedelse
Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl grøntsager, frugt og krydderurter.
Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og jordede grøntsager.
Klargøring og pizza
Tænd ovnen på 250-275 grader.
Tag pizzadejen ud af køleskabet 30 min før brug.
Skræl bagekartofler, og skær dem i ultratynde skiver – gerne på mandolinjern.
Riv citronskal, og pres hvidløg i lidt olivenolie (ca. 1/2 spsk. pr. pers.).
Riv parmesanen, og sæt til side.
Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes.
Rul hver dejkugle ud til 20-25 cm i diameter. Brug rigeligt mel under og over – gerne semulamel – og børst overskydende mel væk.
Fordel creme fraiche i et jævnt lag på pizzabundene.
Læg kartoffelskiver i ét jævnt lag.
Drys med 2/3 af citronskal, hakket timian og revet parmesan (gem lidt ost til salaten).
Krydr med salt og peber, og dryp hvidløgsolie henover.
Bagning – vælg metode
A) Har du pizzasten og -spade:
Bag pizzaerne ved 250-275 grader direkte på stenen i 5-8 min., til sprøde og lækre.
B) Almindelig ovn:
Bag på bagepapir og bageplade i forvarmet ovn ved 250 grader i 12-15 min., til sprøde og gyldne.
Pære- & hjertesalat
Skyl og slyng hjertesalat, og skær i mundrette stykker.
Skær pæren i tynde skiver.
Vend salaten med pære, lidt god olie, citronsaft, en smule honning og lys eddike.
Drys med revet parmesan og resten af citronskallen.
Drys pizzaerne med det sidste parmesan og lidt friskkværnet peber, og servér salaten i små skåle ved siden af.
Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Her er huskokkens bud på den perfekte pizzakasse med alle ingredienser til 4 super lækre pizze – klar på 20 minutter! 100% økologisk.
Kommentarer og forslag til opskriften