0
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumsmel, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdejcreme fraiche 18%citron
1 min.
Forberedelse:
  1. Tag pizzadejen ud af køleskabet, gerne en 1/2 time før brug.
  2. Forvarm ovnen til 250-275 grader.
  3. Skær kartoflerne i ultratynde skiver - brug gerne et mandolinjern. 
  4. Skær champignons i tynde skiver
  5. Skyl citronen, og riv skrællen af.
  6. Pil og pres hvidløg igennem en hvidløgspresse - rør med en halv spsk olivenolie pr. person du laver mad til.
  7. Riv parmesanen, og sæt den til side.
  8. Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne, den skal ikke æltes sammen. (Brug 1 kugle dej pr. pizza).
  9. Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca 20-25 cm. Rul fra midten og ud.
  10. Brug rigeligt mel både over og under dejen, gerne grov semula durummel
  11. Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.
  12. Fordel nu creme fraiche i et jævnt lag på pizzaerne, og fordel derefter de tynde skiver kartoffel derpå i ét jævnt lag, der dækker hele pizzaen top med champignons i skiver. 
  13. Fordel 2/3 af den revne citronskræl samt den fintrevne ost på pizzaerne.
  14. Krydr med salt og peber samt hvidløgsolie. 
15 min.
Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen eller grillen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter, til de er sprøde og lækre.

B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn: 

Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.

pærehjertesalatcitron
20 min.
Pære & hjertesalat

Del salaten i mundrette stykker og skyl og slyng den tør. Skær pærer i tynde skiver. Vend pære og salat med lidt olie, citronsaft, honning samt lidt lys eddike. 

25 min.
Anretning:

Drys det sidste parmesan over pizzaerne og giv evt. pizzaerne et vrid friskkværnet sort peber og evt. lidt flagesalt. Server pæresalaten i små skåle på siden. 

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Hvad med også at prøve?

Pizza Kassen

Her er huskokkens bud på den perfekte pizzakasse med alle ingredienser til 4 super lækre pizze – klar på 20 minutter! 100% økologisk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?