Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 250-275 grader.
Tag pizzadejen ud af køleskabet, gerne en 1/2 time før brug.
Skræl og skær kartoflerne i ultratynde skiver - brug gerne et mandolinjern.
Skyl citronen, og riv skallen af.
Pil og pres hvidløg igennem en hvidløgspresser, og rør med en halv spsk. olivenolie pr. pers.
Riv parmesanen, og sæt den til side.
Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne, den skal ikke æltes sammen. (Brug 1 kugle dej pr. pizza).
Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud.
Brug rigeligt mel både over og under dejen, gerne grov semula durummel, og børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.
Fordel nu creme fraiche i et jævnt lag på pizzaerne, og derefter de tynde skiver kartoffel i ét jævnt lag, der dækker hele pizzaen.
Fordel 2/3 af den revne citronskal samt den fintrevne ost på pizzaerne (gem lidt ost til salaten og anretning).
Krydr med salt og peber, og dryp hvidløgsolien henover.
A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:
Forvarm ovnen eller grillen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.
B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn:
Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 min.
Del salaten i mundrette stykker, og skyl og slyng den tør.
Skær pære i tynde skiver.
Vend pære og salat med lidt olie, citronsaft, honning samt lidt lys eddike, og drys lidt reven ost og det sidste citronskal over.
Drys pizzaerne med det sidste parmesan, og giv evt. pizzaerne et vrid friskkværnet sort peber og evt. lidt flagesalt.
Servér pæresalaten i små skåle på siden.
Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Her er huskokkens bud på den perfekte pizzakasse med alle ingredienser til 4 super lækre pizze – klar på 20 minutter! 100% økologisk.
Kommentarer og forslag til opskriften