Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft med overvarme.
Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person og rør jævnligt rundt, imens grøntsagerne hakkes.
Hak halvdelen af løget og fenniklen fint og overfør til kødet sammen med krydderiblandingen og steg i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring.
Hæld fløden i kødet og smag til med salt og peber.
Overfør pastaen til kødsovsen med en hulske og vend det godt rundt.
Overfør retten til et ildfast fad og top med revet ost.
Bag retten i ca. 20 min., indtil osten har fået godt med farve.
Hak resten af løget og fenniklen i tynde skiver og overfør til en stor skål og vend med 1/2 spsk. pr. person olivenolie og balsamico. Krydr med salt og peber.
Pil bladene fra stokken på salaten og overfør til skålen. Vend det godt rundt og smag til med salt og peber.
Sevér lasagnetten med salaten.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)
Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.
Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Bolognese-krydderi indeholder: 35% oregano 15% sort peber, 15% timian, 15% paprikaflager, 10% laurbærblade, 5% salvie, 3% stjerne anis, 2% muskatnød
Kommentarer og forslag til opskriften