Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.
Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person, imens grøntsagerne forberedes.
Riv først gulerødderne og kom dem løbende i kødet, der steger.
Riv ligeledes squashen og kom den i gryden.
Lad det hele stege i ca. 5 minutter ved jævnlig omrøring, indtil grøntsagerne er faldet sammen.
Krydres godt med salt og peber
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1 tsk. olie og 1 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for blusset, og riv halvdelen af osten i.
Blend evt. bechamelsaucen, hvis der er klumper i. Smag til med salt.
Hæld halvdelen af kødsovsen i et ildfast fad, dernæst halvdelen af bechamelsaucen i et tykt lag henover. Dæk med lasagnepladerne.
Hæld resten af kødsaucen og bechamelsaucen henover på samme vis som før, og riv resten af osten henover.
Bag lasagnen i ca. 20 min., indtil osten har fået godt med farve.
Skær agurken og tomaterne i mundrette stykker. Vend med 1/2 spsk olivenolie og balsamico pr. person. Vend rundt og smag til med salt og peber.
Servér lasagnen med salaten.
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
Kundekommentarer ()