0
Hvid okselasagne med revet squash og en agurk/tomatsalat

Hvid okselasagne med revet squash og en agurk/tomatsalat

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekød 3-6%
1 min.
Steg kødet

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person, imens grøntsagerne forberedes.

squashgulerod
3 min.
Riv grøntsagerne

Riv først gulerødderne og kom dem løbende i kødet, der steger.

Riv ligeledes squashen og kom den i gryden. 

Lad det hele stege i ca. 5 minutter ved jævnlig omrøring, indtil grøntsagerne er faldet sammen.

Krydres godt med salt og peber

sødmælkBavnehøj osten
10 min.
Rør bechamelsaucen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 tsk. olie og 1 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for blusset, og riv halvdelen af osten i.

Blend evt. bechamelsaucen, hvis der er klumper i. Smag til med salt.

friske lasagneplader
20 min.
Byg lasagnen

Hæld halvdelen af kødsovsen i et ildfast fad, dernæst halvdelen af bechamelsaucen i et tykt lag henover. Dæk med lasagnepladerne.

Hæld resten af kødsaucen og bechamelsaucen henover på samme vis som før, og riv resten af osten henover.

Bag lasagnen i ca. 20 min., indtil osten har fået godt med farve.

agurkTomater på stilk
30 min.
Lav salaten

Skær agurken og tomaterne i mundrette stykker. Vend med 1/2 spsk olivenolie og balsamico pr. person. Vend rundt og smag til med salt og peber.

45 min.
Anretning

Servér lasagnen med salaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
593 kcal
Fedt:
26,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,8 g
Kulhydrat:
44,5 g
heraf sukkerarter:
11,5 g
Kostfibre:
4,3 g
Protein:
40,6 g