0
Hvid okselasagne med revet squash og en agurk/tomatsalat

Hvid okselasagne med revet squash og en agurk/tomatsalat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekød 3-6%
1 min.
Steg kødet

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person, imens grøntsagerne forberedes.

squashgulerod
3 min.
Riv grøntsagerne

Riv først gulerødderne og kom dem løbende i kødet, der steger.

Riv ligeledes squashen og kom den i gryden. 

Lad det hele stege i ca. 5 minutter ved jævnlig omrøring, indtil grøntsagerne er faldet sammen.

Krydres godt med salt og peber

sødmælkBavnehøj osten
10 min.
Rør bechamelsaucen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 tsk. olie og 1 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for blusset, og riv halvdelen af osten i.

Blend evt. bechamelsaucen, hvis der er klumper i. Smag til med salt.

friske lasagneplader
20 min.
Byg lasagnen

Hæld halvdelen af kødsovsen i et ildfast fad, dernæst halvdelen af bechamelsaucen i et tykt lag henover. Dæk med lasagnepladerne.

Hæld resten af kødsaucen og bechamelsaucen henover på samme vis som før, og riv resten af osten henover.

Bag lasagnen i ca. 20 min., indtil osten har fået godt med farve.

agurkTomater på stilk
30 min.
Lav salaten

Skær agurken og tomaterne i mundrette stykker. Vend med 1/2 spsk olivenolie og balsamico pr. person. Vend rundt og smag til med salt og peber.

45 min.
Anretning

Servér lasagnen med salaten.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
593 kcal
Fedt:
26,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,8 g
Kulhydrat:
44,5 g
heraf sukkerarter:
11,5 g
Kostfibre:
4,3 g
Protein:
40,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?