
Hvis I er mange, kan I med fordel bage 1-2 pizzaer af gangen, og begynde at spise, så snart de er klar.
På den måde er der hele tiden friske pizzaer fra ovnen.
Top pizzaen ved bordet, og nyd straks.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tag gerne pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft (eller så varmt som muligt), og sæt 1-2 plader i ovnen (eller en pizzasten hvis du har).
Rul eller træk pizzadejen ud. De skal ikke æltes, så er de svære at få rullet/trukket. Brug evt. lidt mel på fingrene (gerne semolina, hvis du har).
Læg dem på bagepapir, smør med creme fraiche, top med bacon, krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie.
Bag dem i den varme ovn i ca. 10-14 min., til de er sprøde og lækre.
Riv hvidløg, og rør det med en gavmild sjat olivenolie.
Dryp hvidløgsolien på pizzaerne, så snart de er taget ud af ovnen.
Pluk salaten, og skær peberfrugten i strimler. Anret begge dele på et fad, dryp med olivenolie og eddike, og krydr med salt og peber.
Skær tomaterne i mundrette stykker, pluk basilikum groft, og hæld væden fra mozzarellaen.
Top de varme pizzaer med brud af mozzarella, tomat og basilikum, og nyd straks med salat til.
Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften