0
Hvid pizza med mozzarella, friske tomater og basilikum

Hvid pizza med mozzarella, friske tomater og basilikum

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Hvis I er mange, kan I med fordel bage 1-2 pizzaer af gangen, og begynde at spise, så snart de er klar.

På den måde er der hele tiden friske pizzaer fra ovnen.

Top pizzaen ved bordet, og nyd straks.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdejcreme fraiche 18%bacon i ternhvidløg
1 min.
Pizza

Tag gerne pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug. 

Tænd ovnen på 230 grader varmluft (eller så varmt som muligt), og sæt 1-2 plader i ovnen (eller en pizzasten hvis du har). 

Rul eller træk pizzadejen ud. De skal ikke æltes, så er de svære at få rullet/trukket. Brug evt. lidt mel på fingrene (gerne semolina, hvis du har). 

Læg dem på bagepapir, smør med creme fraiche, top med bacon, krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie.

Bag dem i den varme ovn i ca. 10-14 min., til de er sprøde og lækre. 

Riv hvidløg, og rør det med en gavmild sjat olivenolie.

Dryp hvidløgsolien på pizzaerne, så snart de er taget ud af ovnen. 

salatgul peberfrugttomaterbasilikumfrisk mozzarella
6 min.
Salat og topping

Pluk salaten, og skær peberfrugten i strimler. Anret begge dele på et fad, dryp med olivenolie og eddike, og krydr med salt og peber. 

Skær tomaterne i mundrette stykker, pluk basilikum groft, og hæld væden fra mozzarellaen.

19 min.
Anretning

Top de varme pizzaer med brud af mozzarella, tomat og basilikum, og nyd straks med salat til. 

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?