0
Hvid pizza med salame piccante
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Pizza
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

små kartoflergrøn zucchiniforårsløghvidløgsalame ventrizina piccanterosmarin
1 min.
Forberedelse

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time inden brug. Skær kartoflerne ud i ultratynde skiver på 1-2 mm., gerne på et mandolinjern. Kom kartoflerne i koldt vand i 5 min. Skær imens zucchini og forårsløg i 2-3 mm tynde skiver. Vend skiverne med et par skefulde god olivenolie, finthakket hvidløg, hakket rosmarin samt salt og sort peber. Skær pølsen ud i ultratynde skiver, eller lav fine tern. 

creme fraiche 38%pizzadej - på surdej (Øko)pecorino romano
15 min.
Pizza del 1

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen.

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på 20-25 cm. Rul fra midten og ud! (se Gorms video her på siden om, hvordan du gør).

Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel.

Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel nu creme fraiche i et tyndt lag på pizzaerne, og riv derefter pecorino over i et jævnt lag. (Brug ca. 2/3 af osten her).

Fordel nu kartofler, forårsløg, salami og zucchini i et fint taglagt lag på pizzaerne (se billede). Drys hakket rosmarin og hvidløg over pizzaen.

æg
30 min.
Pizza del 2

Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

A) Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen og bagestenen på over- og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.

 B) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:

Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager 12-15 min.

Ca. 3 min. før pizzaerne er færdige, slås et helt æg ud og placeres i midten af hver pizza. Drys med salt og peber, og bag dem færdige, til ægget netop har sat sig, hviden er fast, og blommen er blød.

45 min.
Anretning

Som vist på billedet. Riv det sidste ost over, og dryp med lidt af din bedste olivenolie.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Salame Ventrizina Piccante bliver fremstillet af svinekød i Parma regionen i Italien. Kødet kommer fra den velkendte parmagris i Parma. Pølsen fremstilles af varmt friskt kød, som hakkes og blandes med krydderurter. Pølserne stoppes i naturtarme med stor diameter, hvorefter de hænges til modning og tørring. Pølsen er en blød og med en kraftig smag af Chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?