0
Hvid pizza på surdej med rucola Bøllingsø, citron & salame Cacciatore

Hvid pizza på surdej med rucola Bøllingsø, citron & salame Cacciatore

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Pizza
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdejcreme fraiche 38%salame Cacciatorerosmarinhvidløg
1 min.
Forberedelse:

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug. Forvarm ovnen til 250-275 grader.

Kom rucola i en skål, og skyl den i koldt vand. Skyl citronen, og riv lidt skal af. Riv osten fint, og sæt den til side. Dræn vandet fra rucola, og tør den, gerne i en salatslynge.

Pil skindet af pølsen, og skær den i tynde skiver på 1-2 mm.

Pil hvidløg og pluk rosmarin. Hak begge dele fint. 

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne. Den skal ikke æltes sammen. Brug 1 kugle dej pr. pizza.

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på 20-25 cm. Rul fra midten og (se video ovenover)ud.

Brug rigeligt mel (gerne grov semula durummel) både ovenpå og under dejen. Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel nu creme fraiche i et jævnt lag på pizzaerne, og fordel derefter hvidløg, rosmarin og pølseskiver derpå sammen med fintrevet ost (gem ca. 1/3 af osten til senere).

Krydr med salt, peber, et generøst splash olivenolie samt lidt fintrevet skal af citron.

pizzadej - på surdej
5 min.
Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen og bagestenen på over- og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.

B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn: 

Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager 12-15 min.

rucolacitronBøllingsø ost
15 min.
Anretning

Kom den skyllede og tørrede rucola over pizzaerne. Krydr med friskkværnet sort peber. Til sidst dryppes lidt citronsaft, god olivenolie og det sidste revne ost over pizzaerne.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Salame Cacciatore er fremstillet af grisekød i regionen Parma i Italien. Pølsen som vi bruger er produceret af en familievirksomhed, som udelukkende fremstiller pølser af tungsvin af italiensk oprindelse. Skinkerne anvendes til Parma skinke. Salame Cacciatore er nok den mest kendte salame af dem alle i Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?