Husk at vaske hænderne grundigt inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem du skal bruge til retten.
OBS! læs opskriften igennem før start.
Skær kartoflerne ud i ultratynde skiver på 1-2 mm., gerne på et mandolinjern. Kom kartoflerne i koldt vand. Skær squash i 2-3 mm tynde skiver. Vend skiverne med et par skefulde god olivenolie, finthakket hvidløg, salt og sort peber. Rør kyllingekødet med krydderiblandingen og lidt salt.
Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen.
Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på 20-25 cm. Rul fra midten og ud!
Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel.
Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.
Fordel nu creme fraiche i et tyndt lag på pizzaerne, og riv derefter pecorino over i et jævnt lag. (Brug ca. 2/3 af osten her).
Fordel nu kartofler (der er grundigt afdryppede og tørre) og squash i et fint taglagt lag på pizzaerne. Form små kødboller af kyllingefarsen, og fordel dem på pizzaerne. Dryp med god olivenolie.
Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:
A) Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:
Forvarm ovnen og bagestenen på over/undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.
B) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:
Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 min.
Som vist på billedet. Riv det sidste ost over, og dryp med lidt af din bedste olivenolie.
Velbekomme!
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()