0

Hvide asparges med parmaskinke, æg, Fontinasauce og karse (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Allergener:
Æg

Fremgangsmåde

Skyl aspargeserne godt og skræl hver asparges fra lige under hovedet og hele vejen ned til roden. Bræk den træede ende af og kog dem netop møre i letsaltet vand i 5-6 min. Pil æggene og skær dem i skiver. Smelt smørret i en kasserolle, rør melet i og lad det lige samle sig 1 min. Pisk mælken i lidt ad gangen, så der ikke kommer klumper, og kog saucen op. Rør dijonsennep og revet ost i, sluk for varmen og lad det trække til osten er helt smeltet. Smag til med salt og peber og fordel saucen i bunden af 4 varme, dybe tallerkner. Anret aspargeserne deri og læg en skive skinke "krøllet"ovenpå. Top med æg i skiver og drys med groftkværnet sort peber og masser af karse (eller dild). Server som frokost- eller forret med godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften